Renovari complete apartamente, garsoniere, case, spatii comerciale, scari de bloc.

Faceți căutări pe acest blog

Pages

Montaj fototapet 20 Lei / MP

Adu in casa ta atmosfera de toamna optand pentru un fototapet!

Zugraveli interioare 5 Lei / MP

Personalizarea locuintei in pas cu cele mai noi tendinte

Amenajarea baii

O gama variata de servicii: placari cu gresie, faianta, marmura, mozaic.

Design unic

Ne place sa avem locuinte cu un design unic, spatii interioare luminoase si primitoare, care sa ne ofere o stare de relaxare si bunadispozitie.

Finisaje moderne

Executam finisaje moderne si personalizam spatiul interior, orientandu-ne dupa noile stiluri

vineri, 31 octombrie 2014

Pret renovare garsoniera








Nicio locuinta nu trebuie sa fie privata de confort. Daca v-ati achizitionat de curand o locuinta, sau simtiti nevoia unei schimbari in aspectul celei vechi, atunci o renovare completa este solutia pentru a va putea bucura de o atmosfera relaxanta si confortabila.
Si daca v-ati decis sa faceti o investitie pe termen lung, atunci trebuie sa stiti si cati bani veti scoate din buzunar.
Daca detineti o locuinta de dimensiuni mici, respectiv o garsoniera, atunci si costurile vor fi mai mici, atat la achizitionarea materialelor, cat si la manopera, unde tarifele sunt calculate pe mp.

Preturi materiale
La materiale, preturile sunt foarte variate, in functie de calitatea lor, de tipul de finisaj dorit, de stilul de amenajare. Putem gasi o gama foarte variata de materiale, la preturi accesibile.

Spre exemplu, placile ceramice, foarte populare in amenajari interioare, se gasesc intr-o colectie impresionanta, la preturi avantajoase, si au foarte multe avantaje (durabile, rezistente, se adapteaza stilului dorit, pot fi asortate si combinate usor, sunt usor de intretinut).

Citeste si  Pret manopera faianta .

Cei care isi doresc mai multa eleganta, pot alege marmura, la un pret putin mai ridicat, insa prezenta unui material atat de pretuit si rafinat merita investitia, mai ales pe termen lung.

Mozaicul, foarte apreciat in amenajari in ultimul timp, poate fi folosit cu succes intr-o baie de mici dimensiuni, deoarece da senzatia de mai multa spatialitate. Poate fi combinat cu placi ceramice, intr-un mod in care sa iasa in evidenta.

Rigipsul, un element de finisaj perfect pentru a imbunatati aspectul estetic al locuintei. Poate fi modelat cu usurinta, pentru obtinerea diferitelor forme, precum : masti, scafe, grinzi, rafturi, etajere, etc.

Citeste si : Manopera rigips.

Utilizand materiale de constructii la preturi accesibile, puteti personaliza locuinta dupa preferinte.

Pret manopera renovare garsoniera
Pretul pentru manopera variaza in functie de tipul de finisaj dorit. Va prezentam un tabel informativ care cuprinde preturile pentru fiecare operatiune in parte, exprimate in mp.
Pentru a accesa Lista de preturi, click aici.

Cerere oferta de pret personalizata
Doriti o estimare totala a costurilor pentru manopera? Ne puteti trimite proiectul, iar noi vom raspunde cererii dumneavoastra in cel mai scurt timp.
Puteti folosi formularul de contact de mai jos.




Powered by 123ContactForm | Report abuse



Sursa foto: www.myhouseidea.com

marți, 21 octombrie 2014

Cum amenajam dormitorul in stil boem?


Daca esti o persoana nonconformista, poti da frau liber imaginatiei si in stilul de decorare al dormitorului.
Te numeri printre persoanele cu un dezvoltat simt artistic, romantice si visatoare, sau pur si simplu te-ai saturat sa-ti decorezi dormitorul intr-un mod care nu iti inspira nimic? Doresti o atmosfera vesela si plina de viata? Atunci spatiul tau interior trebuie sa primeasca un plus de culoare. Si nu ma refer doar la o singura culoare, ci la un mix de culori, pentru a crea un spatiu vesel si neconventional.
Amenajand dormitorul in stil boem, ai libertatea de a incalca orice regula, poti folosi combinatii din ce in ce mai indraznete si poti combina mai multe stiluri.
Chiar daca, pana nu demult, acest stil era respins de societate, acum stilul boem este din ce in ce mai dorit, deoarece da senzatia unui spatiu calduros, confortabil, vesel si plin de culoare.
In plus, este un stil care nu impune restrictii, oferind oricui libertatea de a se exprima liber si de a fi creativi.




Pentru o amenajare in stil boem, peretii dormitorului trebuie neaparat sa fie cat mai colorati. Indrazneste sa folosesti culori puternice, in combinatii care sa iasa in evidenta. 




Imprimeurile florale sunt foarte potrivite pentru un dormitor boem, realizand un decor care ne aminteste de natura, perfect pentru o amenajare in stil boem. Poti uiliza un tapet, o canapea, perne decorative sau alte accesorii cu imprimeuri florale.

Stilul boem iti ofera libertatea de a amenaja asa cum doresti. Paturile cu baldachin, cele din fier forjat sau cele clasice sunt cele mai potrivite acestui stil, insa chiar si un pat modern poate fi integrat cu succes intr-un decor boem. Poti folosi un decor cat mai bogat, cu perne in diferite culori si cuverturi in culori si modele variate.
Puteti aseza pe podele covorase vechi, vor intregi atmosfera boema.



Pentru un plus de eleganta, utilizeaza materiale fine si delicate, precum matase sau catifea



Un dormitor boem este pretextul perfect pentru a scoate la vedere toate suvenirurile achizitionate din calatorii. Creati impresia unui spatiu aparent dezordonat, insiruind diverse obiecte, precum: tablouri, statuete, carti, lampi, felinare si alte accesorii vechi. Daca nu ai astfel de obiecte, le poti achizitiona de la pietele de vechituri si anticariate.



Chiar daca nu ai restrictii in ceea ce priveste amenajarea, combina elementele de decor in asa fel incat sa nu dai senzatia unui spatiu dezordonat si haotic. Creeaza un decor care sa iasa in evidenta intr-un mod pozitiv, un spatiu in care oricine sa se simta bine.
Nu uita, oricat de multa libertate de exprimare ai avea, incearca sa amenajezi dormitorul intr-un stil armonios, confortabil si vesel.
Cei care vor trece pragul casei tale te vor admira pentru curajul tau. Impresioneaza-i intr-un mod placut!
Spor la decorat!

sâmbătă, 18 octombrie 2014

Pret manopera faianta






Alegerea faiantei
Utilizarea placilor ceramice reprezinta optiunea perfecta pentru cei care isi doresc o amenajare moderna si personalizata in functie de preferinte, cu un buget relativ mic.
Faianta este din ce in ce mai utilizata pentru finisarea locuintelor, avantajele acesteia fiind nenumarate. 
Puteti alege dintr-o colectie impresionanta de modele si culori de faianta si le puteti adapta stilului de amenajare preferat : retro, modern, clasic, etc.
Faianta poate fi optiunea perfecta pentru decorarea bucatariei sau a baii, iar daca ne gandim la costuri,  acestea sunt mai mici comparativ cu alegerea altui tip de finisaj, precum marmura, piatra naturala, etc. Gasim pe piata o gama variata de modele, la preturi avantajoase. Puteti alege modelul dorit in functie de buget, insa daca optati pentru un model ieftin, trebuie sa tineti cont si de calitatea placilor ceramice. 
La mare cautare este faianta cu imprimeu, puteti include in amenajarea dumnevoastra si cateva placi cu model, pentru a crea un ambient modern si placut.
Puteti utiliza placi colorate, cu imprimeuri florale sau alte detalii care sa inveseleasca incaperea, mai ales daca gresia si faianta sunt in culori neutre.


In cazul in care camera care urmeaza a fi amenajata nu este foarte spatioasa, utilizati faianta alba sau in nuante deschise, pentru a da senzatia de spatialitate.

Montaj faianta, pret manopera faianta
 Dupa alegerea placilor de faianta, urmeaza montajul, pentru ca apoi sa va puteti bucura de o amenajare eleganta si moderna.
Consultati  Lista noastra de Preturi pentru a va face o idee asupra costurilor pentru montaj.




Sursa foto: pinterest.com.



vineri, 17 octombrie 2014

Pret manopera, montaj marmura

Locuintele elegante, stilate, luxoase, au nevoie de elemente de finisaj perfecte, unice, care sa imbine armonios utilul cu placutul.


Marmura, atat de apreciata in amenajari, datorita aspectului sau estetic deosebit, da farmec si un plus de rafinament in orice locuinta, transformand-o intr-una de vis.
Decorarea cu marmura este perfecta pentru a evidentia stilul care va reprezinta – clasic, modern, retro, rustic - datorita gamei cromatice bogate si a modelelor din ce in ce mai variate.
Marmura face ca orice ambient sa fie placut, amenajat cu stil, primitor si calduros.



Nu exista un substitut care poate inlocui marmura; frumusetea si eleganta ei o fac incomparabila.
Orice locatie va avea un plus de valoare atunci cand este amenajata cu placi de marmura, fie ca vorbim despre o baie, bucatarie, un hol, o terasa, etc.
Marmura va reda spatiilor interioare noblete, stralucire si acea naturalete de care avem atata nevoie in zilele noastre, atunci cand ne cufundam din ce in ce mai mult in orase cosmopolite si uitam sa aducem in locuintele noastre elemente care sa ne apropie de natura. 
Marmura este un material nobil, care provine din natura, un material pretuit si apreciat pentru avantajele sale deosebite. 


Marmura este caracterizata prin duritate si rezistenta. Chiar daca, spre deosebire de alte materiale, marmura este un pic mai scumpa, durata de viata a marmurei este foarte mare, astfel ca orice investitie va fi realizata pe termen lung.



In plus, datorita diversitatii in ceea ce priveste modelele si tipurile de marmura, acum o gasim si la preturi avantajoase.


Cu putin efort, acum vom primi in casele noastre un material nobil, atat de pretuit in Antichitate, ales pentru decorarea palatelor.
Pret montaj marmura
Montajul marmurei este un proces dificil, se recomanda consultarea unei echipe de specialisti.
In ceea ce priveste costurile pentru montaj, puteti consulta Lista noastra de Preturi.




Sursa foto: pinterest.com.

joi, 16 octombrie 2014

Pret renovare casa . Cat costa sa renovez casa?


        

Atunci cand ajungem acasa si nu mai simtim acea ambianta placuta, acel mediu calduros si primitor,
atunci cand nimic nu ne mai provoaca acea stare de bunadispozitie si relaxare, este momentul unei schimbari.
Pentru ca tendintele in amenajari interioare sunt in schimbare, ne dorim locuinte moderne, personalizate dupa propriile gusturi, care sa iasa in evidenta intr -un mod placut, cu finisaje de inalta calitate, decoruri si detalii unice.

Consultati un specialist!
Renovarea casei pare o actiune destul de complicata, insa daca sunt respectate anumite reguli, lucrurile pot decurge mult mai usor. Este bine ca atunci cand achizitionati materialele sa consultati un specialist. Sfaturile lui va pot ajuta sa imbunatatiti calitatea si durata de viata a amenajarii dumneavoastra. Lucrand cu materiale diferite, vazand si executand multe lucrari, specialistul va poate oferi idei in privinta finisajelor si materialelor si poate stabili un raport bun calitate-pret.

Etape renovare casa
In prima etapa, se vor decoperta suprafetele (pereti, tavane, pardoseala). Daca suprafetele sunt drepti, atunci nu mai este necesara indreptarea lor. Suprafetele nu trebuie sa prezinte denivelari, fisuri, mucegai, umezeala. Daca peretii prezinta mucegai, se recomanda amorsarea lor cu o solutie speciala. Peretele trebuie sa fie curat si uscat inainte de gletuire, iar fisurile estompate.
Apoi se poate trece la gletuirea peretilor, amorsare, vopsire, montaj faianta in baie si bucatarie, placarea pardoselilor cu gresie, montaj parchet in dormitor si living.

Pret renovare casa
Fiecare proprietar isi doreste ca renovarea sa fie pe termen lung, iar acest lucru depinde atat de calitatea materialelor folosite, cat si de calitatea executiei.
Daca v-ati decis sa renovati casa, atunci cu siguranta dispuneti de un buget estimativ.
Pretul de renovare al unei case depinde de foarte multi factori, precum:
- calitatea materialelor;
- tipul de finisaje, tipul de lucrari;
- suprafata casei ;
- starea casei inainte de renovare.

Daca doriti sa schimbati instalatiile electrice, sanitare, sa inlocuiti usile si ferestrele, atunci costurile vor creste semnificativ.

Renovarea locuintei poate implica si alte cheltuieli, este bine sa aveti o suma de bani pentru acoperirea cheltuielilor neprevazute.

Pret manopera renovare casa
Manopera pentru renovarea locuintei, poate varia, de asemenea, in functie de factorii prezentati mai sus.
Dupa masurarea suprafetelor sau intocmirea unui plan, se poate efectua un Deviz, care cuprinde
fiecare operatiune in parte si tarifele percepute pentru manopera.
Daca doriti o estimare a costurilor lucrarii dumneavoastra, ne puteti trimite proiectul dumneavoastra, iar noi va vom oferi o Oferta de Pret adaptata cerintelor dumneavoastra.

Pentru o estimare generala, puteti consulta si Lista noastra de Preturi, care cuprinde principalele operatiuni de manopera si costurile aferente fiecarei operatiuni in parte (exprimate in mp).




Powered by 123ContactForm | Report abuse




marți, 14 octombrie 2014

Pret manopera gresie

Gresia, atat de des intalnita in locuintele moderne, reprezinta solutia ideala pentru zonele cu trafic intens si umezeala ridicata, precum baia, bucataria, holul. 



De ce sunt placile ceramice cele mai populare alegeri pentru pardoselile din incaperile circulate?
Datorita numeroaselor sale avantaje, precum:
  • au o durabilitate si rezistenta ridicata, sunt foarte rezistente in timp;
  • exista o colectie impresionanta de modele si culori de gresie, de diferite dimensiuni si potrivite pentru orice design si stil;
  • sunt usor de intretinut;
  • au rezistenta ridicata la umezeala;
  • pot fi asortate si combinate foarte usor;
  • preturile sunt extrem de avantajoase .



Gresia poate fi aleasa in functie de stilul pe care il veti adopta: clasic, rustic, modern, avand grija sa se asorteze cu faianta, cu mobilierul, cu culoarea in care vor fi vopsiti peretii.

Un alt aspect important pe care trebuie sa va concentrati este alegerea culorii, trebuie sa fie in armonie cu stilul ales si cu dimensiunea camerei. Intr-o camera de mici dimensiuni, se recomanda utilizarea placilor de culoare deschisa, deoarece maresc vizual spatiul. Indiferent de alegere, diversitatea mare de modele si culori va permite sa creati ambientul dorit.

Practica si cu un aspect estetic deosebit, gresia reprezinta alegerea ideala de a combina utilul si placutul.

Gresia poate fi smaltuita sau nesmaltuita (din aceasta categorie face parte si gresia portelanata).


In functie de locul unde va fi montata, exista doua tipuri de gresie: de interior si exterior .
Gresia de exterior este rezistenta la inghet si antiderapanta, nu permite alunecarea.

Citeste si Montaj gresie si faianta

Pret manopera gresie

Daca v-ati decis asupra modelului de gresie care urmeaza sa completeze decorul locuintei, atunci este momentul ca proiectul sa ia amploare.
Inainte de renovarea propriu-zisa, trebuie sa va faceti o idee asupra costurilor privind manopera.

In acest sens, am intocmit un Tabel informativ care contine Lista de preturi, actualizata. Pentru a o accesa, faceti click aici .






luni, 13 octombrie 2014

Lemn si piatra naturala pentru decoruri rustice inedite

Prezenta lemnului, expresia naturaletii, face ca orice locuinta sa emane caldura si o atmosfera de basm. Parca simtim cum ne coplesesc amintiri din trecut, cu gandul la casa de la tara, casa bunicilor, casa copilariei.


Decorurile rustice au o atmosfera specifica, un farmec aparte, care ne face sa imbratisam spiritul naturii. 




Se folosesc detalii unice si materiale care ne fac sa simtim o eleganta si un rafinament absolut: piatra naturala si lemnul. Nicicand o casa nu va avea un aspect mai natural si nu va emana mai multa caldura; precum casele decorate cu lemn si piatra naturala.



Pentru ca au un farmec aparte, casele decorate in stil rustic cuceresc pe oricine, chiar si pe cei mai pretentiosi.
Oricine se viseaza in fata semineului, privind focul care palpaie neincetat, pentru a incalzi atmosfera din interior. 



Chiar daca o stilul rustic ne duce cu gandul la amenajarile traditionale si la casele vechi de la tara,
elementele din interior nu trebuie sa ne priveze de confort, caldura, relaxare. 




Puteti decora intr-un stil elegant si rafinat, avand grija sa incadrati si elemente care fac trecere la decorul rustic autentic: mobila din lemn masiv, grinzi si podele din lemn, cat mai multe decoratiuni cu motive traditionale. 









 Sursa foto: Pinterest.com
                   Flickr.com

Pret manopera parchet laminat



Parchetul laminat, prin varietatea sa de culori si modele, se adapteaza perfect in orice decor, multumindu-i chiar si pe cei mai pretentiosi. Este perfect pentru placarea pardoselilor, fiind un element din ce in ce mai utilizat in locuintele moderne.
Parchetul este alegerea perfecta de amenajare a podelei, este ieftin, usor de intretinut si are un aspect estetic deosebit.
Parchetul laminat are in compozitia sa mai multe straturi de materiale fibrolemnoase.
- primul strat este compus din rasini melaminate, confera stabilitate placilor de parchet si le
protejeaza impotriva umezelii;
- stratul din mijloc este realizat din fibre lemnoase sau PAL;
- strat decorativ care imita lemnul;
- stratul de la suprafata este compus dintr-o hartie rezistenta la uzura si trafic intens.

Parchetul laminat se poate demonta foarte usor, atunci cand se doreste inlocuirea cu unul nou.
Puteti alege grosimea parchetului in functie de tipul de trafic din zona in care va fi montat (intens, mediu, redus).
Pentru camere cu trafic redus, puteti alege parchet de 6-8 mm grosime, in timp ce in camerele cu trafic intens puteti opta pentru o grosime de pana la 12 mm.
Atunci cand alegeti parchetul, puteti tine cont si de alte criterii, precum: rezistenta in timp, umezeala, etc. Cu toate acestea, nu este recomandata utilizarea in incaperi cu umiditate ridicata.
Parchetul este usor de intretinut, poate fi sters cu o laveta sau cu mopul. Exista pe piata solutii speciale de curatat.

Parchetul laminat este prezent intr-o gama variata de culori. Intr-un decor albastru, puteti integra un parchet in aceeasi culoare. Si intr-o camera decorata cu verde, podeaua poate fi asortata cu decorul. Astfel, in functie de preferinte si de decorul in care va fi integrat, veti gasi parchet in nuante de albastru, verde, roz, alb, negru.
Daca optati pentru un plus de naturalete, alegeti parchetul care imita lemnul: fag, stejar, mahon, arin.

Manopera parchet laminat
Dupa ce v-ati decis asupra tipului de parchet pe care doriti sa-l integrati in locuinta dumnevoastra,
este momentul sa va ganditi si la montarea lui.
Chiar daca pare usor de montat, trebuie sa aveti unelte speciale si sa tineti cont de anumite aspecte pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.
Atat pretul de achizitionare, cat si pretul pentru manopera sunt extrem de avantajoase. Este de preferat ca montajul sa fie executat de catre specialisti, pentru ca si calitatea executiei sa fie pe masura asteptarilor.

Va prezentam un Tabel Informativ care include preturile privind demontarea si montarea parchetului laminat, exprimate in mp. Pentru a o accesa, faceti click aici.

Sursa foto: flickr.com.

Date de contact






Bucuresti


0729.649.930
 

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Zugravi Bucuresti





Este important ca atmosfera din interior sa fie cat mai confortabila si primitoare, atat pentru noi, cat si pentru oaspetii care vin in vizita.
Daca vreti sa schimbati aspectul locuintei, insa nu doriti o renovare totala, doar prin mici modificari veti reusi sa aduceti prospetime si vitalitate in locuinta dumneavoastra.










Spatiul interior este monoton si plictisitor? Peretii incaperilor sunt reci si nu mai exprima nimic? Exista o multitudine de moduri de a-i pune in valoare, insa noi va prezentam cea mai ieftina si utilizata metoda.
Un strat de vopsea va face orice incapere sa para improspatata, aerisita si plina de vitalitate.
Optati pentru culori vesele, care sa dea senzatia de caldura si bunadispozitie, mai ales in sezonul rece. Datorita paletei cromatice bogate, acum puteti alege dintr-o varietate de culori.
Vopseaua lavabila asigura un finisaj perfect daca este aplicata corect, si este o metoda ieftina si rapida de a personaliza orice incapere.



Echipa zugravi
Pentru finisaje de calitate, se recomanda consultarea unei echipe de specialisti.
Lucram numai cu personal calificat, care asigura calitatea executiei, in termenul stabilit de comun acord.
Punem pasiune in tot ceea ce intreprindem, acordam maxima importanta nevoilor clientilor nostri, reusind sa incheiem parteneriate pe termen lung.
Echipa noastra de zugravi are o experienta vasta in domeniu, reusind sa execute fiecare lucrare la standarde inalte de calitate.

Servicii executate de echipa noastra de zugravi:
- decopertat glet, lavabila;
- aplicare glet grosier;
- aplicare glet de finisaj;
- slefuire glet;
- aplicare amorsa;
- zugraveli interior (aplicare 2 straturi vopsea lavabila);
- zugraveli exterior.

Lucram in Bucuresti si Jud. Ilfov. Zugravim garsoniere, apartamente, case, vile, scari de bloc, birouri, spatii comerciale, etc.

Preturile pentru manopera le puteti afla accesand Lista de preturi.

Sursa foto: www.homedit.com
                 www.flickr.com.

Preturi amenajari, renovari garsoniere si apartamente Bucuresti 2018

In plin sezon al schimbarilor, nu ezitati sa amenajati locuinta dupa propriile gusturi, fie ca vorbim despre o garsoniera sau un apartament. Tendintele in design interior se schimba, in zilele noastre stilul modern a devenit extrem de popular in amenajari interioare.
Oricine viseaza la o locuinta moderna, cu finisaje de calitate si decoratiuni unice. Indiferent cum am alege sa amenajam interiorul, este important ca stilul sa ne reprezinte si sa ne reflecte personalitatea.



Daca va ganditi sa faceti schimbari majore, acum este momentul! Preturile sunt avantajoase, adaptate in asa fel incat dumneavoastra sa aveti parte de casa mult visata fara sa cheltuiti o avere.

Preturi amenajari, renovari garsoniere si apartamente
Manopera pentru renovarea locuintei nu este costisitoare si variaza in functie de tipurile de finisaje. Am intocmit o lista de preturi amanuntita, care cuprinde fiecare etapa in parte.
Preturile le puteti afla accesand Lista de preturi.

Pentru colaborare, se va stabili o intalnire cu clientul, in care se vor discuta detaliile lucrarii. Se va intocmi un Deziv care cuprinde fiecare operatiune in parte si preturile percepute pentru manopera. Apoi, in functie de timpul disponibil, putem incepe lucrarea dumneavoastra.

Pentru o oferta cat mai detaliata, ne puteti trimite detaliile lucrarii, accesand sectiunea "Contact", iar noi va vom da o cotatie de pret adaptata cerintelor dumneavoastra.


Citeste si Pret renovare casa

 Renovari complete:
-  garsoniere,
- apartamente cu doua camere,
-  apartamente cu trei camere,
-  apartamente cu patru camere,
-  case, vile;
-  spatii comerciale;
-  birouri;
-  scari de bloc.

Specialistii nostri executa o gama variata de servicii:
- Decopertari glet, lavabila, gresie, faianta, marmura, mozaic; 
- Tencuieli interioare;
- Lucrari de reparatii, gletuire, zugraveli si vopsitorii; 
-Placari pereti si tavane cu gips-carton, 
-Placari cu gresie, faianta, marmura, mozaic;
-Aplicare tapet, fototapet, tapet 3D, tapet personalizat; 
-Demontat si montat parchet laminat, masiv, stratificat; 
-Demontat/montat usi; 
-Decapari/turnare sape de nivel si autonivelante, etc. 

Vezi lista de preturi






Powered by 123ContactForm | Report abuse




Sursa foto: www.flickr.com .

vineri, 10 octombrie 2014

Manopera placare rigips (gips - carton) Bucuresti


In locuintele moderne, oamenii au inceput sa caute solutii de imbunatatire a aspectului interior intr-un mod rapid, economic si practic.



Folosirea rigipsului (gips-carton) in amenajarile interioare a devenit extrem de cunoscuta in ultimii ani, datorita numeroaselor avantaje ale acestuia.

Ce esti rigipsul (gips-cartonul) ?
Asa cum ne spune si denumirea, gips-cartonul este o placa confectionata dintr-un strat de gips fixat intre doua straturi de carton. Placile pot fi tratate cu diferite substante care ii sporesc gradul de rezistenta.

„Tencuiala uscata”, asa cum mai este denumit, rigipsul acopera perfect denivelarile peretilor, asigurand un finisaj perfect.

Este unul dintre materialele de constructii nelipsit in amenajarile interioare, utilizat pentru placarea peretilor si tavanelor, reusind sa imbunatateasca aspectul estetic al locuintei. Gips-cartonul este o modalitate excelenta de a face diferite forme si detalii, precum: masti, scafe, arcade, grinzi, rafturi si piese de mobilier.


Placile din rigips se pot aplica pe structura metalica sau prin lipire, in cazul in care peretii si tavanele nu prezinta denivelari.
Pentru a delimita doua zone ale casei, se pot realiza pereti despartitori din rigips; acestia au proprietatea de a izola termic si fonic daca in interiorul lor se folosesc materiale izolatoare, precum vata de sticla sau minerala.

Avantaje placare cu rigips
Comparativ cu zidaria si tencuiala clasica, rigipsul are avantaje si dezavantaje. 
Placile din rigips au un grad de rezistenta ridicat in caz de incendii. Rigipsul este un material ecologic si se monteaza mai rapid comparativ cu ridicarea unui perete din zidarie. In plus, gips-cartonul are o greutate redusa, astfel ca utilizarea lui nu ingreuneaza structura de rezistenta si poate fi usor de folosit. Placile din rigips pot lua diferite forme, astfel ca se pot obtine interioare finisate dupa preferinte. Un alt avantaj il reprezinta calitatea finisajelor obtinute, utilizarea placilor din gips-carton asigura un finisaj perfect.

Cat costa rigipsul?
Costurile sunt extrem de accesibile, atat la achizitionare, cat si la montaj, motiv pentru care rigipsul este din ce in ce mai utilizat in amenajari interioare.

Dezavantaje placare cu rigips
Ca si dezavantaj, se poate mentiona gradul de rezistenta scazut. Din acest motiv, este bine sa se evite agatarea obiectelor grele si voluminoase pe tavane si pereti realizati din rigips. Se recomanda folosirea diblurilor special concepute sau montarea unor sisteme de prindere din metal.
Pentru o izolare fonica mai buna, este bine sa folositi placi mai groase din rigips  si materiale izolante ca vata minerala sau vata de sticla; peretii simpli nu au capacitatea de a izola termic sau fonic.

Manopera pentru montajul rigipsului nu este costisitoare si variaza in functie de tipul de executie: placari pereti pe structura metalica, placari tavane pe structura metalica, montaj rigips prin lipire, montaj pereti despartitori, executie scafe, masti rigips.
Preturile le puteti afla accesand Lista de preturi .


In concluzie, rigipsul reprezinta solutia ieftina, rapida si eficienta de a personaliza aspectul interior al locuintei. Este perfect pentru interioare moderne, reuseste sa mascheze defectele peretilor si ale tavanelor si asigura finisaje de inalta calitate. Cu ajutorul rigipsului, se pot obtine interioare moderne si elegante, cu un design unic si inedit.


Sursa foto: flickr.com.